Många som skapar en blogg gör det för att de vill tjäna pengar på den. Och inget fel med det, vi hade samma filosofi i början av 2006 när vi startade med att utveckla hemsidor. Om man vill ha annonsörer på sin blogg måste man först ha en välskriven och intressant blogg. I alla fall om man vill ha besökare som ska omvandlas till pengar. Det går att lägga upp annonser från olika företag, dock kommer detta inte att gå något i plånboken om man inte har besökare. Så ett tips från oss är att skriva om samma ämne och hålla sig på den linjen. Ett annat hett tips är att göra bloggen sökmotoroptimerad för att få ut så mycket som möjligt av sökmotorerna. Efter man gått igenom dessa sakerna, då kan man börja tänka på att tjäna pengar genom att lägga upp annonser för relaterade branscher som man skriver om på sin blogg.

Annonsnätverk att prova på

  • Adrecord.com har grymt bra support (Jonny) som sköter allt du har problem med. Välj bland många olika företag som betalar bra för att få synas på din blogg.
  • Tradedoubler.se är något större än föregående, dock ej rekommenderat före Adrecord.
  • Google Adsense är bra om man inte själv vill leta upp annonsörer som passar till bloggen. Du får relaterade annonser direkt från deras nätverk av miljoner olika företag.

Testa och kommentera gärna under om du har erfarenhet av något annonsnätverk över eller om du har något annat att rekommendera till läsarna av denna bloggen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tweets kommer snart!