För bara något år sen va länkbyte det vanligaste man talade om när man ville få länkar till sin webbplats. Idag handlar det om mycket mer än att byta länkar. Webbplatsägare som varit med ett tag gör sällan länkbyte utan fokuserar istället på att skriva bra innehåll som är värt att länka till. Så länkvänner är idag endast ett minne för mig, back in the days…

Trenden med byten har avlägsnat väldigt mycket den senaste tiden, detta då Google gått ut med fler och fler aggressiva filter som sniffar upp dessa taktiker bland webbplatsägare. För den som fortfarande håller på med detta tar en väldigt stor risk. Men spelar man sina kort och undviker fallgroparna i Googles algoritmer så kan det ge fördel. Men detta kräver flera års erfarenhet, man måste veta ”värdet” en en länk och dess webbplats den kommer ifrån för att hålla på med denna metoden.

Om du fortfarande gör länkbyten med andra utan att mäta resultatet kan din rankning ha blivit sämre. Det är idag vanligare att skicka en begäran om borttagning av en länk än att be om ett byte!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tweets kommer snart!