För att få mer besökare och vara älskad av sökmotorerna på en och samma gång krävs det att man gör en del saker på sin blogg. Prioritering nummer 1 är att ständigt uppdatera den med nya intressanta inlägg så att man får återkommande besökare och att sökmotorernas indexerings spindlar återkommer ständigt. Så vad krävs det mer än detta från din sida? Jo, att ha gör din blogg så indexerbar som det bara går. Och det är precis det vi ska tala om i detta inlägget.

Plugin med SEO egenskaper

Det finns flera bra plugin som kan göra sökmotoroptimeringen mycket enklare. Under listar vi några som vi själva använder och som vi rekommenderar för dig som läsare.

  • All in One SEO – Med detta underbara plugin kan du göra så att varje inlägg/sida får en unik titel samt beskrivning och som du kan lägga till viktigt nyckelord i. Mycket bra och väldigt enkelt att använda och administrera.
  • Google XML Sitemaps – Skapar automatiskt en sidkarta som gör det enklare för spindlarna att indexera dina sidor. Det går även att ställa in så att man automatiskt skickar ut pushar till de främsta sökmotorerna när man har ett nytt inlägg eller gjort en uppdatering på ett redan befintligt inlägg. Du kan se våran sidkarta här.

Förutom dessa plugins kan man ställa in så att det blir sökmotorvänliga URLer på din domän. Då går man in på (inloggad i WordPress) inställningar och väljer pärmalänkar. Sen om du använder ett nyare WordPress ska det stå postname. Använd det så får du sökmotorvänliga URLer. Det var allt för denna gången. Hoppas nu att du fått lite mer insikt om hur du kan gör din blogg mer sökmotoranpassad!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tweets kommer snart!