Många som startar sina bloggar ställer sig oftast den stora frågan, hur får man besökare till sin hemsida? En del tror att det bara är att lägga upp ett par sidor med lite text och sen kommer hundratals besökare att komma till sidan varje dag. Men tyvärr är det inte riktigt så enkelt.

Vill man ha besökare är det något man måste jobba på varje dag, hela tiden. Sätt mål om att du på en vecka ska ha minst 100 besökare. Hur gör du för att fixa detta? Precis, du har säkert flera ideer som att skriva nya inlägg varje dag till din blogg. Kanske lägga upp en länk på Facebook eller Twitter. Instagram kanske är en bra marknadsföringskanal?

Som sagt, ideerna är många. Men tyvärr dör oftast ideer innan de påbörjats. Detta kan du sätta stopp för redan nu genom att skriva en lista på hur du ska få besökare till din blogg.

Jag kan ge dig min lista under. Notera att en lista inte behöver vara perfekt, den kan modifieras med tiden.

Min ”att göra” lista för att få besökare:

  • Skriva minst 3 inlägg i veckan som är bra. Delvis, artiklarna ska ge något värde för besökaren.
  • Varje inlägg som jag skriver ska jag publicera på Facebook minst 1 gång. På Twitter ska jag lägga ut länken minst 3 gånger på inlägg som jag skriver utspritt på 3-5 veckor.
  • Sätta upp delmål med antal besökare på 1 vecka samt månad. När målet är uppnått ska jag höja det med 10% för att få nya utmaningar att jobba mot.
  • Kontakta minst 2 andra bloggar i veckan som har liknande blogg som mig för att se om vi kan få ihop något slags samarbete.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tweets kommer snart!