Om du tycker att din WordPress sida är seg och tar väldigt lång tid på sig att ladda så ska du först ta dig en titt på ditt webbhotell som du använder. Det är själva motorn till din sida och grundstommen som avgör hur WordPress presterar. Jag kan tipsa dig om en sida som mäter prestanda på de vanligaste webbhotellen i Sverige. Se listan här. Är webbhotellet i topp 5 där så är det bra, under det skulle jag överväga att kanske byta till ett snabbare.

Annars kan jag tipsa dig om ett väldigt bra plugin som heter W3 Total Cache som kan göra din sida tio gånger snabbare. Pluginet cacha dina sidor och komprimerar databaserna så att de blir blixtsnabba. Det krävs lite inställningar, men när det väl är gjort kommer du att märka en betydlig skillnad, jag lovar!

Ett annat verktyg som används ganska flitigt bland bloggare är WP Smush.it som gör dina bilder i mindre storlek utan att kvalitén ändras. Grymt bra för dig som använder mycket bilder på din sida. Hoppas nu att då får nytta av dessa till ditt WordPress projekt!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tweets kommer snart!