Alla som startar en blogg har i regel som mål att tjäna pengar. Inget fel i det, men det som bloggare gör fel är att lägga upp överdrivet med reklam. Reklamen är oftast inte heller relevant med det man skriver om så det kommer inte bli mycket pengar i plånboken.

Istället tycker jag att man ska satsa på 1, kanske 2 företag som man representera. Även placera dessa annonserna på en ”hot spot” plats på sin sida som syns och sticker ut från mängden. Men absolut inte så att den tar i överhand med vad som står på sidan. Jag rekommenderar Google Adsense då man automatiskt får relevanta annonser. Men även Adrecord är att föredra då man själv enkelt kan välja bland företag man vill ha reklam för.

I början när man startar upp sin blogg tycker jag inte man ska fokusera på inkomsterna. Fokusera istället på att bygga upp en bra blogg med intressanta inlägg som dina besökare har nytta av. Då kommer man automatiskt att få in mer pengar på lång sikt. Det är precis det som Internet handlar om. Man ska inte tro att man tjänar flera tusen första och andra månaden. Det kan ta upp till 6-12 månader innan inkomsterna blir stabila. Och vad du än gör, nöj dig inte med den passiva inkomsten. Leverera alltid innehåll så kommer din sida att växa sig starkare och starkare för varje dag som går. Och i och med detta kommer du att tjäna mer pengar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tweets kommer snart!