För den som inte vet vad ett plugin är så är det små extraprogram som man kan koppla ihop med WordPress väldigt enkelt. Dessa programmen kan man använda till väldigt mycket om man vill att sin WordPress sidan ska ha någon speciell sak. Exempelvis har vi lagt in ett plugin som heter Daily stats. Men detta verktyget så kan du och vi se hur många besökare det var igår/idag och just nu. Du ser det till vänster om denna artikel, under statistik. Det är inget avancerat, utan endast en rolig sak att visa för besökarna och oss själva för att fylla ut tomma ytor.

Kontaktformulär till WordPress

Det finna flera tusen olika plugin som skiljer sig från varandra och som man kan ha för olika ändamål. Ett att rekommendera för dig som är ny med WordPress är Contact form 7 som är ett kontakta formulär. Du installerar detta genom din WordPress administrationssida, under tillägg. Sök efter namnet och välj att installera det. Sen kommer det att komma upp en ny flik till vänster som det står kontakt på. Klicka där och utforma det precis som du vill själv. För att publicera formuläret på en specifik sida som du själv väljer får du en liten kod snutt. Lägg till den på sidan du vill att den ska vara på och välj uppdatera. Sen har du ett levande kontaktformulär på din sida som besökare av din blogg/hemsida kan använda för att kontakta dig.

Extra säkerhet

Man kan inte vara helt hundra på att en WordPress sida klarar sig från att bli hackad. Det händer allt för ofta tråkigt nog om man inte väljer att skydda sig lite extra. Ett plugin vi kan rekommendera heter WordPress firewall 2 som skyddar mot de vanligaste intrången i databaserna. Du installerar detta precis på samma sätt som du gjorde med kontaktformuläret över.

Bli hittad med SEO plugin

Något som uppskattas av Google och andra sökmotorer är om man väljer att installera ett SEO plugin. Detta hjälper dig att sätta unika titlar, beskrivningar och viktiga nyckelord för varje specifik sida på sin hemsida/blogg. Vi rekommenderar dig ett som heter All in one SEO som vi själva använder för att synas bättre i sökmotorerna.

Blir kvitt spam kommentarer

Om du precis har kommit igång med din WordPress sida så har du säkert märkt att man får en hel del kommenterar på sina inlägg. Och majoriteten av dessa kommentarerna är som du säkert sätt spam från diverse ”robotar” som lägger till dessa automatiskt. Oftast för att få en länk till sin hemsida/blogg själva. Detta kan du stoppa genom att aktivera ett plugin som heter Akishment. Detta finns redan förinstallerat i WordPress från början. Det enda du behöver göra är att skapa ett konto och aktivera det genom att lägga in en unik kod som är kopplat till ditt konto. Då kan du även ställa in så att kända spam kommentarar automatiskt tas bort. Väldigt bra plugin som vi rekommenderar starkt!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tweets kommer snart!