Bild som visar att det finns stöd - check

Det är inte alla webbhotell som tillåter sina kunder att installera WordPress. Detta är inte för att de inte vill, utan för att de inte kan. WordPress är uppbyggt att fungera med Linux servrar, och en del webbhotell erbjuder endast sina kunder att använda Windows servar vilket är synd.

WordPress är det CMS verktyget som folk vill använda främst, föra många andra. Det har nog att göra med för att det är Open Source och att det går att koppla samman med många andra mjukvaror.

Så om du letar efter ett webbhotell, se till att du hamnar på en server som tillåter Linux med stöd för WordPress. Idag kan du till och med hitta företag som tillåter automatisk installation av WordPress. Ett som vi kan tipsa om redan nu är Webbdo. Det enda du behöver göra för att få programmet installerat är att välja i vilken katalog på din domän som du vill ha det installerat på. Samt användarnamn och lösenord. Svårare är det inte.

Vill du använda flera WordPress installationer under samma webbhotell så går det också bra hos de flesta som är seriösa. Tyvärr finns det de som endast tillåter 1 domän per konto vilket inte är att rekommendera då det kan bli dyrt i längden för dig. Så se till att du använder ett webbhotell som man kan ha många domäner på och som då tillåter PHP program som WordPress.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tweets kommer snart!